Apeproved! // Blogberichten // ape
Apeproved!

Apeproved!

maandag 01 april 2019

De lente is weer in het land en die heeft na lang zwoegen gelukkig ook de zon met zich meegebracht, yay!
Voor de gemiddelde Vlaming hoort bij die zon onherroepelijk de zin in een terrasje... en aangezien wij de Dageraadplaats - op 100 meter afstand - als onze voortuin beschouwen, ging ape even uitzoeken wat daar nou eigenlijk allemaal te beleven valt en voor jullie de HOTSTE spots verzamelen!

Aan het Strand van Oostende

In deze gezellige brasserie kan je voor heel wat terecht, van een glaasje wijn met wat tapas tot pokébowls of een heerlijk stuk vlees of vis. ’s Ochtends geen zin in een simpele kom cornflakes? Dan kan je bij hen ook terecht voor een lekker uitgebreid ontbijt. De zaak ligt recht in de zon aan de speeltuin en is dus ideaal voor gezinnen met kindjes.

Onder het motto “Reality is what we have. Fantasy is what we need” staan ze elke dag van 8u15 tot 22u klaar voor iedereen die een plaatsje voor wat gezelligheid zoekt.
Zit er al een 5 in de klok!?

img-0913

Pici

Ben jij net als ape enorme fan van de Italiaanse keuken? Dan is Pici helemaal iets voor jou!
In hun mooie, heldere interieur kan je genieten van dagelijks vers gemaakte pasta’s en lekkere desserts. Ze werken enkel met verse producten, die je de chef vanuit het restaurant kan zien omtoveren tot wat er op jouw bord terecht komt.

In de week kan je tussen 12u en 14u bij hen ook terecht voor een lunchmenu, waarbij je voor nog geen €15 kan genieten van een voorgerecht én pasta! Buon appetito!

img-0916 img-0918

Camping Campina

Net als het Strand van Oostende - en van dezelfde eigenaars - is Camping Campina een erg hippe plek om je honger te stillen met wat lekkers. Hier kan je proeven van de klassieke Vlaamse keuken met gerechten zoals stoofvlees en Brusselse wafels. Waar Het Strand van Oostende een 'freestyle' brasserie/grand café is, is de ervaring bij Campina wat klassieker. ;-)
Pluspunt: beiden hebben een erg uitgebreide menukaart, voor ieder wat wils!

Tranquilo

Nacho’s, taco’s, quesadilla’s en next level enchiladas, voor de Mexicaanse ervaring moet je bij Tranquilo zijn! Hotste tip: ze hebben een menuutje voor 2 personen, maar dat is meer dan genoeg voor 3! Yay budget!

Voor deze lekkernijen kan je woensdag tot zondag vanaf 17u30 bij hen terecht!

Aline

Chef-kok van restaurant Ardent opende tegenover zijn zaak Aline, een mooie tearoom waar je terecht kan voor ontbijten, pancakes en taartjes. Ideaal voor een lekkere lunchstop tijdens je werkpauze, en op maar 30 seconden wandelen van ape!


Café ZeeZicht

Gewoon zin in een lekker pintje? Dan moet je bij Café ZeeZicht zijn! In 2017 vierde het café z'n veertigste verjaardag, waarmee het een vast gegeven is op de Dageraadplaats. Toch zin in een hapje? Je kan hier terecht voor de klassieke gerechtjes: croques, lasagne, snacks zoals worstjes en kaas en nog veel meer!

Je kan hier elke dag terecht vanaf 11u30 (in de week) of 12u (in het weekend) tot 'laat' of 'nog later' ...

Frits

Bij Frits kan je terecht voor een heerlijk kopje koffie, thee of een frisse homemade limonade. Daarbij kan je er ook lekker ontbijten, lunchen of gewoon smullen van iets zoets, wat er vers bereid wordt! Je kan er bijvoorbeeld ook een heerlijk stukje cake halen om op ape bij je koffie op te smullen. APE-proved!

Patisserie Gijbels

Bij Patisserie Gijbels kan je voor heel wat verschillende Antwerpse lekkernijen terecht: brood, taarten, belegde broodjes, pralines, ijs en nog veel meer! Op zoek naar een healthy brood of eentje om croques mee te grillen op ape? De dame die de bakkerij openhoudt, is altijd enorm vriendelijk en zeker te vinden voor een mopje :-)

Velodrome

Wat in een stad als Antwerpen ook zeker niet mag ontbreken, is een top fietsenwinkel! Lekke band? Ga LEKKEr om de hoek ;-p

img-0924- Celine Caubergs