⤜ Coach, tangodanser & stresskip. Ontmoet onze member of the month: Katrien Voorspoels! ⤛ // Blogberichten // ape
⤜ Coach, tangodanser & stresskip. Ontmoet onze member of the month: Katrien Voorspoels!  ⤛

⤜ Coach, tangodanser & stresskip. Ontmoet onze member of the month: Katrien Voorspoels! ⤛

maandag 04 februari 2019

Hoi Katrien! Ape heeft jou gekozen deze maand om eens in de spotlight te staan. En waarom? We vinden je een super inspirerende vrouw met ballen! Je bent je eigen weg ingeslagen en hebt een omgeving gecreëerd die niet alleen jou helpt met je job, maar ook de mensen rondom jou. En het siert je enorm hoe een positieve impact jij hebt op de mensen rondom jou en daar zo bescheiden over bent.
Proficiat met je ape'r of the month! Eerst en vooral wie is Katrien en wat doe je precies?


Hoi! Ik ben Katrien, mama van Mauro, coach, tangodanser en stresskip. Ik sta met een open hart in contact met het leven en tracht mee te bewegen met wat op mij afkomt. Engagement en samen zijn mijn codewoorden. Ik zoek mijn weg als ondernemer en probeer een enthousiaste, authentieke mama te zijn. (En dat is ze, te zien op haar sociale media!)

Mijn netwerk is mijn bakermat en ik zoek graag de verbinding tussen mensen. Als coach begeleid ik al een tijdje mensen die hun weg zoeken in het meebewegen op de woelige baren van het leven. Mijn traject als coach en procesbegeleider, loopbaancoach en HR consultant geeft mij een mooi gevulde rugzak!
Maar bovenal ben ik ervaringsdeskundige in Leven met de grote ‘L’. Zo’n 20 jaar geleden begon mijn zoektocht naar een andere manier van in het leven staan. Stress is een rode draad door mijn leven, mijn levendige temperament en grote gevoeligheid zorgen ervoor dat ik vaak als een 'kieke zonder kop' rondloop.

Ik wandel graag met mensen mee en ontwar hun knoop samen met hen.
Daarom heb ik ook een favoriete hashtag die ik overal op mijn sociale media gebruik ; #Doenwatnodigis.
Ondernemen is niet simpel en dan denk ik vaak ‘ Wat is nodig?’ Moet ik hulp vragen, moet ik ergens gaan coworken… vragen die ik mezelf stel om te doen wat nodig is om mijn doel te bereiken!


Wat was voor jou een groot moment om deze weg in te slaan?


Mijn burn-out in 2009 betekende een groot kantelpunt; mijn leven is nooit meer als voorheen, en maar goed ook. Het is nog steeds een weg van vallen en opstaan; het grote knoeiwerk ken ik als geen ander … maar ik weet ook uit ervaring wat wérkt en wat maakt dat ik het anders doe dan voorheen.


Wat zijn je 3 mooiste beslissingen uit 2018?


Allereerst Ape!!!
Ik kwam er terecht via Tentoo. Ik was mijn huis aan het verbouwen en had een werkplek nodig, mijn wereld ging letterlijk open!
Ik onderzocht de website en sociale media en ik zag direct : Hier zit een idee achter!
Het is niet zomaar een workspace maar echt een plek met een verhaal en visie.
Net als ik niet gewoon maar zit te coachen, want die onderste laag moet aangeraakt worden om mensen hun leven te veranderen.

Ten tweede:
Mijn nieuwe coachplek. Dit is voor mij heel speciaal want ik heb dit kunnen waarmaken dankzij de erfenis van mijn ouders. Daarmee heb ik mijn praktijk kunnen opzetten. Als alleenstaande moeder was dit zeker niet simpel en ik ben trots dat ik met die centjes iets mooi heb opgebouwd.Ik ben ze er dan ook dagelijks dankbaar voor en knipoog af en toe eens naar hun foto in mijn nieuwe coachingplekje ;-)

Ten derde:
Samenwerking met Huis voor Veerkracht. Dat is een mooi partnership waar ik me heel hard in heb gesmeten. Elke Van Hoof en ik passen erg goed bij elkaar op alle vlakken. Wij zijn complementair maar vullen elkaar erg goed aan.


Is er een case waar je echt trots op bent, en heb je een impact gemaakt op mensen waarvan je het niet had verwacht?


Ja!
Ik nam het eigenlijk heel vanzelfsprekend dat mensen bij mij buitengaan met een luide YESSSS en weer zin in het leven! Dat ze weten wat ze met hun leven aanmoeten en hun weg terugvinden. Maar nu hoor ik vooral van andere mensen die ergens anders loopbaancoaching hebben gevolgd die dat effect helemaal niet hebben.
Er is 1 case die me bijblijft. Er kwam een jongen naar mij en hij had hulp nodig voor zijn loopbaan...maar na een tijd was het heel duidelijk dat hij eigenlijk een burn-out had. Hij was zijn zoveelste job beu en wou er effectief over nadenken.

Hij liep rond met een ondernemersidee maar was er niet zeker over. Ik heb hem toen gezegd dat hij 3 weken vakantie MOEST nemen. Niet nadenken over ondernemersdroom, niet stressen en gewoon ‘zijn’ !

Hij heeft dat gedaan. Na die vakantie stuurde ik hem een opdrachtje. En hij is daar als een kanon ingeschoten!
In januari zette hij zijn idee op, had in maart een pand en startte zijn eigen zaak! Hij startte een galerij met een shop aan. Ineens stond dat daar en ik was echt in shock!
Nu af en toe vraag ik hoe het gaat en hij zit al tot eind 2019 volgeboekt! Hij is serieus aan de slag gegaan met wat ik zei en het advies dat hij moest volgen.
En dat is wel echt een case die mij erg is bijgebleven en waar ik trots op mag zijn.


Hoe kunnen mensen je vinden die graag eens met jou hun knopen ontwarren?
De naam van mijn bedrijfje is eigenlijk nog niet finaal, dus tot nu toe is het gewoon Katrien Voorspoels, met facebook pagina Voluit Leven.


Merci voor dit mooie interview! We love having you at ape!