How to book a meeting room // Blogberichten // ape
How to book a meeting room

How to book a meeting room

maandag 10 februari 2020


ape werkt sinds dit jaar met een online boekingssysteem voor haar fantastische meeting rooms in Antwerpen en Mechelen. Hooray!

Maar hoe werkt dit dan precies? Wat is de makkelijkste of de snelste manier van boeken? En hoe zorg ik dat het op mijn factuur komt?

In dit artikel vind je het allemaal terug!Stap 1 // Account aanmaken

Heb je nog geen account? Maak er dan ééntje aan via de “SIGN UP” button op de homepage van de ape website www.houseofape.com.

Zorg zeker dat je eerst de cookies accepteert, anders gebeurt er niets.Klik op “SIGN UP” en vervolgens op “JOIN US FOR FREE” en vul het formulier helemaal in. Vergeet zeker niet onze Terms & Conditions even door te lezen voor de annuleringsvoorwaarden. Wel zo handig natuurlijk.Als je account is goedgekeurd, krijg je een mailtje en kan je beginnen met het boeken van jouw ideale meeting room.


Maar waarom is het aanmaken van een account handig? Hieronder vind je alle voordelen op een rij én een voorbeeld van een bedrijfsaccount.

 • Boek makkelijk en snel jouw ideale meeting room
 • Je hoeft je gegevens niet elke keer in te vullen
 • Je mag achteraf betalen
 • Je ontvangt een factuur na elke boeking
 • Of je kan, als je een mailtje stuurt naar finance@houseofape.com, maandelijks een factuur ontvangen en één keer per maand betalen
 • Je zet jouw bedrijf in de kijker
 • Je schrijft je snel en makkelijk in voor onze events en workshops


Zet jouw bedrijf in de kijkerStap 2 // Boek jouw ideale meeting room

Yes. Je kan aan de slag. Ga naar de homepage van de ape website. Tip! Deze kan je ook bereiken door links bovenaan op het groene ape logo te klikken. Klik vervolgens in het menu op “ape meeting rooms” en kies jouw ideale meeting room.Klik vervolgens op de groene “Book me now” knop en kies een datum en tijd. Alle roze vlakken zijn bezet, alle witte vlakken zijn nog open om te boeken. Als je op de gewenste tijd klikt opent het “book this room” formulier.


Handige weetjes:

 • Je kan alleen in de toekomst boeken, wat betekent dat je om 10u04 niet meer op 10u kan klikken en je verplicht op 10u30 moet klikken. Zorg dus altijd dat je ruim op tijd boekt
 • De tijden gaan per half uur. Je kan dus om 10 uur boeken, om 10u30, om 11u enzo verder
 • De begintijd is niet aan te passen in het “book this room” formulier
 • Wil je voor 9 uur boeken of na 18 uur? Stuur dan een mailtje voor de opties naar info@houseofape.comStap 3 // Boeken met een account

Heb je een account dan zie je het onderstaande scherm met opties. Zorg zeker dat je altijd de volgende twee opties aanklikt als je niet direct wilt betalen:

 • Yes, if possible use my package credit hours
 • All hours outside my package can be registered on my monthly ape invoice


Klik vervolgens op “Book this room” en voila! Easy peasy.

Wanneer je de groene balk met de tekst “Hooray! You just booked a room” ziet staan, weet je dat je boeking in orde is.Ook ontvang je een mailtje waarin je boeking nog eens staat uitgelegd. Maar dat is niet de enige plek waar jij je boekingen kan terugvinden. Ook in je dashboard zie je jouw boekingen per maand onder elkaar staan, zoals je hieronder kan zien.
Stap 4 // Boeken zonder een account

Heb je geen account dan zie je het onderstaande scherm met opties. Zorg dat je alles netjes invult en de Terms & Conditions accepteert. Wil je maandelijks onze leuke nieuwsbrief vol weetjes ontvangen? Klik dan ook de box eronder aan.Klik vervolgens op een betaalmethode en “Book this room. Yay”. Nu kom je in de betaalomgeving terecht, waar je jouw meeting room kan afrekenen. Eenmaal klaar met de betaling is alles afgerond en kan je gebruik maken van de geboekte meeting room.

Hou er rekening mee dat je de meeting room effectief betaald moet hebben, anders komt de boeking niet in onze agenda. Dit staat ook nog eens aangegeven in het mailtje wat je van ape ontvangt.


Ziezo, je bent klaar.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd mailen naar info@houseofape.com


Tot snel in House of ape!