Vandaag is National Plant a Flower Day en dat kan jij vieren, eender waar je woont! // Blogberichten // ape
Vandaag is National Plant a Flower Day en dat kan jij vieren, eender waar je woont!

Vandaag is National Plant a Flower Day en dat kan jij vieren, eender waar je woont!

dinsdag 12 maart 2019

Vandaag is geen gewone, saaie dinsdag zoals alle anderen. Het is National Plant a Flower Day en bij ape zijn wij in full support. Want vandaag is een dag die ons eraan herinnert dat bloemen gewoon het allermooiste ooit zijn. “Earth laughs in flowers”, zei Ralph Waldo Emerson ooit, en dat is niet zomaar. We moeten soms gewoon écht even de tijd nemen om onszelf te herinneren dat de natuur prachtig is en dat het leven gewoon awesome is!“National Plant a Flower Day vieren, hoe in GODSNAAM doe je dat”, die vraag zien we al van mijlenver aankomen. Want de meesten onder jullie zijn natuurlijk geen Frances Hodgson Burnett personages met een gigantisch domein op het Britse platteland. We feel you guys, wij ook niet. Maar niet getreurd! Hier zijn een paar tips om de bloemen toch te eren, ook al woon je in een betonnen studio op de negentiende verdieping.

Hup naar de winkel en haal een bakje bloemen voor op je vensterbank

Of voor aan je voordeur. Of voor boven je bed. Of gewoon eender waar jouw knapperds wat direct zonlicht kunnen absorberen.

Strike a deal

We hebben allemaal wel een vriend(in) die in een prachtig huis woont maar de meest trieste tuin ter wereld heeft. Ben jij omgeven door steen en beton terwijl jouw bff grond voor het grijpen heeft? Strike a deal! Jij komt de bloemen planten en al wat hij/zij moet doen, is ze water geven. Jij zet er een paar in een vaas op tafel, de tuin is opgefleurd, win-win!

Buurttuintjes zijn niet enkel voor oma en opa

Vooral in steden zijn buurttuintjes dé ideale kans om de mooiste bloemen te planten. Haal wat zaadjes, trek je salopette aan en ga die oma’s jaloers maken met jouw soon-to-be prachtige bloementuin.

Ga full guerrilla

Weet je wel dat ene depressieve stukje grond waar je elke dag voorbij huppelt op weg naar het werk? Dat plaatsje kan je makkelijk opfleuren met mooie bloemen! Get to work, guys!

Doei huisplant, hoi huisbloem

We weten ook wel dat het in deze tijd van het jaar nog net iets te koud kan zijn voor kleine, kwetsbare bloempjes om buiten te leven. Vervang dus die sanseveria die je al drie maanden probeert te redden van de trieste dood door een pot met je favoriete bloemen. Wordt het weer wat warmer buiten, dan kan je ze planten waar je maar wil! Ondertussen maken ze de koude, donkere wintertijd (bijna) draagbaar.

Om House of ape nóg meer (kan dat dan? Jazeker!) op te fleuren, hebben wij ook een zaadje geplant vandaag. Even op de kalender zetten dat we ELKE DAG WATER MOETEN GEVEN en dan kunnen we binnenkort lekker genieten van onze eigen zonnebloemen!

- Celine Caubergs